Usein kysytyt kysymykset

Väitöskirjan painatukseen on syytä varata vähintään kaksi viikkoa. Vedos lähetetään tarkistettavaksi n. 2–4 työpäivän kuluttua aineiston saapumisesta.

Hyväksytyn vedoksen jälkeen tarvitsemme 5 kokonaista työpäivää painatukseen ja sidontaan. Kirja toimitetaan toimitustavasta riippuen 1–4 päivässä.

Jos väitöskirjan sivutaitto tehdään Unigrafiassa, on toimitusaikamme 4-5 viikkoa. Tarkka toimitusaika määrittyy kirjan laajuuden sekä kuvioiden, graafien ja taulukoiden määrän mukaan.


Väitöskirjan hinta lasketaan sivumäärän, kopioiden, kirjassa käytettyjen värien ja valittujen lisäpalvelujen mukaan. Tarkan arvion kirjan hinnasta saat pyytämällä tarjouksen.

Helsingin yliopiston väitöskirjan hinnan voi laskea täyttämällä väitöskirjan tilauslomakkeen ennakkoon. Lomakkeen toisella sivulla näet kirjan hinnan.


ISBN-numero (International Standard Book Number) on kirjan kansainvälinen standardinumero. Numero painetaan nimiösivun kääntöpuolelle sekä usein myös kirjan takakanteen. Tunnusta käytetään esimerkiksi julkaisujen hankinnassa, kustantajien varastoluetteloissa, bibliografioissa, tietokannoissa ja kirjastojen lainausjärjestelmissä. Numeron voi tilata Kansalliskirjastosta, Suomen ISBN-keskuksesta. Merkitse kirjan kustantajaksi oma yliopistosi.

ISBN-numeron tilauslomake

ISSN-numero (International Standard Serial Number) tarvitaan, jos kirja julkaistaan julkaisusarjassa. Numeron saat sarjan julkaisijalta tai toimittajalta.


Ohjeet aineiston lähettämiseen löytyvät painotöiden tilausohjeesta.


Jos huomaat virheen hyväksyttyäsi vedoksen, ilmoita asiasta meille välittömästi.

Painossa aineistoon tehtävistä korjauksista ja lisätöistä veloitamme työhön kuluneen ajan perusteella tuntiveloituksena 107,26 €/h, (sis. alv).

Väitöskirjan tilaaminen on helppoa. Lähetä meille valmis pdf-tiedosto ja hoidamme kaiken muun puolestasi. Kirjan painatuksen lisäksi voimme suunnitella kirjan visuaalisen ilmeen ja sivutaiton.

Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston tilausmenetelmistä lisää tietoa alla.

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston väitöskirjat tuotetaan ja tilataan Aallon julkaisualusta-verkkopalvelussa. Aallon Oppimiskeskus antaa neuvontaa julkaisemiseen, julkaisulupiin ja julkaisualustan käyttöön liittyvissä asioissa.

Aalto-yliopiston sarjassa julkaistavien väitöskirjojen ulkoasu tehdään Aalto-julkaisualustalla. Unigrafia auttaa sisältösivujen taitossa. Lisätietoa väitöskirjan julkaisemisesta Aalto yliopiston sivuilla. Lue myös julkaisualustan käyttöä koskeva ohje.

Helsingin Yliopisto

Helsingin yliopistosta väittelevät voivat tilata väitöskirjansa suoraan Unigrafialta.

Ohjeet ja lisätietoja väitöskirjan painatuksesta ja julkaisemisesta saat Helsingin yliopiston Opiskelijan ohjeet -palvelusta. Tarvittaessa voit olla yhteydessä myös oman tiedekuntasi jatko-opintopalveluihin.

Lisäpalvelut

Väitöskirjan painamisen lisäksi voit tilata Unigrafialta muitakin väitökseen liittyviä palveluita. Suosituimpia ovat väittelijälle, kustokselle sekä vastaväittelijälle väitöstilaisuuteen valmistettavat väitöskansiot.

Helsingin yliopiston väitöskansio
Väitöskirjan sivujen palkit